na necie bylo po 3500 zł komplet do przełożenia.
Wymiana rozrządu w silnikach 1,6
Zwiń
X
-
Wymiana rozrządu w silnikach 1,6
Witam wszystkich. Jeastem tu nowy, ale za to już mam problem ze skodą. 2 m-ce temu kupiłem octavię 1,6 rok 99. Dzisiaj spotkała mnie następująca przygoda. Najechałem na kawałek druru, który zerwał mi pasek klinowy, a ten wpadł jakimś sposobem popd rozrząd i go zerwał. Jeden stuk i po ptakach. Mam taką prośbę może ktoś z forumowiczów ma skany z wymiany paska rozrządu? Chciałbym zajrzeć jutro w rozrząd? Silnik to chyba AEH ale nie jestem pewien. Jak coś macie do 1,6 to dajcie...
POZDRAWIAM!
P.S.
Jeszcze nie zdążyłem się z tym autkiem zaprzyjażnić o on już mi tak odwinął... :P
-
-
sie specialnie nie znam, ale wydaje mi sie ze to grupsza sprawa i powinienes pocholowac autko do mechanika. Taki uszkodzony rozrzad to moze byc katastrofa dla silnika
[ Dodano: Nie 15 Paź, 06 20:28 ]
wogole to ten watek powinien byc bezposrednio w forum technicznym a nie poradnikach.Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
B5 z jakim silnikiem, zeby wsiasc do 1.6 :roll:
No, wlasnie i to jest kolejna nauczka dla innych ze paski co jakis czas trzeba wymieniac. Swoja droga bardzo dziwne ze cos wpadlo pod rozdzad bo jest on szczelnia opakowany, przynajmniej w TDI i stare golfy 1.8 tez tak maja. Tak wiec sadze ze to ten drut przyladowal w oslone i wtedy wszystko padlo, bo tak to wielorowkowy sie zrywa i koniec, auto jedzie dalej
Komentarz
-
-
B5 też miało 1,6 ale był dzwon...
Pasek wieloklinowy też się zerwał i był nawinięty, razem z paskiem rozrządu na koło wału silnika. Dolna część osłony połamana. W zasadzie zostały z niej tylko fragmenty. Jechałem przez las. Może 30 km/h! Ot i cała historyja... :P Aha auto miało przejechane ok. 60 tys.km.
Pech!
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Komentarz
-
Komentarz